Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. augusztus 23.

Minimális mozgással, szűk sávban való oldalazással töltötték a hétkezdést a tengerentúli börzék tegnap. Az Amazon szeptembertől zeneszolgáltatással bővítené palettáját. A havi 4-6 dolláros ár lényegesen kedvezőbb az Apple kínálta szolgáltatásnál.

Kis mértékű eséssel indították a hetet tegnap az európai tőzsdék. Matteo Renzi olasz miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök tegnapi egyeztetése során közös biztonságpolitikai és gazdaságpolitikai kérdésekről volt szó. Szerintük Európa csak akkor lehet egységes, ha a nemzeti vezetők megküzdenek a nacionalista tendenciákkal és a befelé fordulással.

Az előzetes augusztusi japán beszerzési menedzser index a múlt havi 49,3 pontról 49,6 pontra növekedett. Kínában egyre több iparágban hagyják érvényesülni a magánberuházásokat, most éppen az olaj- és gázipari kutatásokat nyitják meg a privátszféra számára is, ami a növekedést is pozitívan befolyásolhatja.

Gyengüléssel telt a forint tegnapi napja az euró ellenében. Tehát folyamatosan zajlik az iránykeresés, s ennek hála az oldalazás.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok