Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. április 20.

Túl sok izgalommal nem kellett számolni a tegnapi kereskedésben. A mutatók némi oldalazást követően vegyesen zártak. Egyedül a technológiai szektor negatív teljesítménye miatt (IBM, Netflix gyorsjelentés) a Nasdaq búcsúzott a negatív tartományban. A márciusi házértékesítések havi alapon óriási visszaesést mutattak, közel 9%-kal estek az értékesítések. Az építkezési engedélyek száma pedig 7,7%-kal csökkent havi alapon, amely szintén sokkal rosszabb, mint a várt 2%-os emelkedés. A Goldman Sachs árbevétele 40%-kal, egy részvényre jutó eredménye 55%-kal esett éves alapon az első negyedévben. A Yahoo árbevétele 1,08 milliárd dollár helyett 1,09 dollár lett, míg a tisztított eredmény részvényenként 8 centet tett ki, a várt 7 cent helyett. Az Intel menedzsmentje a PC piac gyengesége miatt 11%-os leépítést jelentett be, amelynek költsége a folyó negyedévben lesz elszámolva, mintegy 1,2 milliárd dollár értékben.

Egyaránt emelkedéssel zárták a tegnapi kereskedést az európai vezető mutatók. Az új ukrán pénzügyminiszter szerint május elején megkapják a következő részletet az IMF-től a 17,5 milliárd dolláros csomagból, miután a cserébe kért változtatásokhoz szükséges jogszabály módosításokat már a héten a Parlament elé kerülhet.

A kuvaiti munkabeszüntetésnek vége, így az olaj árfolyama rögtön 40 dollár alá esett, ahogy megnőtt a kitermelés, napi 1,7 millió hordóval.

Egy hónapja nem látott csúcson zárt tegnap a forint, az euróval szemben. A hazai deviza árfolyama erősödni tudott, és 309,5-ös szinten zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok