Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. július 30.

Jó hangulat uralkodott tegnap az amerikai tőzsdéken, amin a Fed bejelentése sem változtatott. A függőben lévő lakásértékesítések havi alapon 1,8%-os visszaesést mutattak júniusban, ami lényegesen alulmúlja az 1%-os elemzői várakozásokat. A vártnál kedvezőbb számokat publikált a Facebook, mégis zárás után 3,3%-os mínuszban zárt a papír. A bevételek 39%-kal 4,4 milliárd dollárra emelkedtek, miközben az elemzők 4 milliárdos értéket vártak. Elon Musk, a Tesla vezére formabontó módon jutalmazná vásárlóit. Amennyiben a jelenlegi Tesla tulajdonosok új vásárlót szereznek a cégnek, akkor 1.000 dolláros kedvezményt kapnának.

Minimális emelkedéssel töltötték a szerdai napot az európai börzék. Az orosz jegybank beszámolója szerint kedden felfüggesztették a dollárvásárlásokat, miután a rubel öt hónapos mélypontra esett.

A Richter ma hajnalban közzétett második negyedéves eredménye messze felülmúlta még a legoptimistább várakozásokat is. A cég árbevétele 11,4%-kal lett magasabb, míg üzemi eredménye megduplázódott, nettó profitja pedig 62,6%-kal ugrott meg. Izgalmakat nem tartogatott a forint árfolyama tegnap, 309 környékén oldalazott az euróval szemben.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok