DLS Tanácsadó

Tőzsdei világcsokor – 2016. október 20.

Mérsékelt emelkedéssel rugaszkodtak neki a tegnapi kereskedésnek a tengerentúli börzék. A lendület ugyan némileg kifogyott a nap végéhez közeledve, ám így is sikerült a pozitív tartományban búcsúznia az indexeknek. A megkezdett lakásépítések száma némileg gyengébb lett a várakozásoknál, szeptemberben 1,05 millió építkezés kezdődött, míg a konszenzus 1,18 millió volt. Havi alapon még erőteljesebb volt a visszaesés, 9%-os zuhanást regisztráltak, pedig az elemzők 2,9%-os emelkedést vártak. Az építési engedélyek azonban havi alapon 6,3%-os emelkedést mutat, szemben az 1,1%-os várakozással. William Dudley, a New York-i Fed elnöke tegnap kiemelte, hogy amennyiben a gazdaság a jelenlegi pályán marad, akkor még idén indokolt egy kamatemelés.

 A dallasi Fed elnöke Robert Kaplan szerint a jegybanknak nagyon óvatosan és fokozatosan kell emelni a kamatot, és a következő két-három évben az irányadó ráta emelkedése sokkal laposabb lesz, mint bármikor a történelem során. Az eBay piaczárás után közölte harmadik negyedéves számait, a gyenge folyó negyedéves várakozások miatt 8,9%-ot zuhant az árfolyam. Az árbevétel 5,6%-kal 2,22 milliárd dollárra emelkedett, 0,03 milliárddal felülmúlva a konszenzust. Az egy részvényre jutó profit 1 centtel felülmúlva a várakozásokat 45 cent lett. Az eBay gyenge várakozásokat közölt a folyó negyedévre: az árbevétel 2,36-2,41 milliárd dollár körül lehet, a piac 2,4 milliárd dollárt vár, a részvényenkénti profit 52-54 cent környékén lehet, a várakozás 54 cent. Erős harmadik negyedéves számokat közölt az American Express és javították az idei évi kilátásokat is. Az árbevétel 7,77 milliárd dollár volt, szemben a várt 7,70 milliárddal. Az 1,24 dolláros részvényenkénti profit pedig lényegesen felülmúlja a 96 centes várakozásokat. Részben a költségek csökkentésének köszönhető a jó eredmény. Az idei évre vonatkozó profit 5,9-6 dollár körül lehet részvényenként, korábban még 5,4-5,7 dollárt vártak. Piaczárás után közel 5%-ot emelkedett a papír. Az egy részvényre jutó eredmény és bevétel tekintetében is felülmúlta a várakozásokat a Morgan Stanley, a jó eredmény elérését a kötvény üzletág eredményének komolyabb bővülése segítette. A költségcsökkentések is jó hatással voltak a profitra. A nettó profit közel 60%-kal 82 centre emelkedett részvényenként, a várakozás lényegesen alacsonyabb, 63 cent volt. A bevétel 8,9 milliárd dollárra bővült a 8,17 milliárd dolláros konszenzussal szemben. A kötvénykereskedés üzletág 918 millió dolláros bevételt hozott a várt 1,01 milliárd dollártól némileg elmaradva, a részvénykereskedési üzletág pedig 1,87 milliárd dollárt realizált a várt 1,83 milliárd dollár helyett. A sajáttőke arányos nyereség az előző negyedévi 8,3%-ról 8,7%-ra emelkedett. A Tier1 mutató pedig 0,1 százalékponttal 15,9%-ra emelkedett.

Európában is a mérsékelt emelkedésé volt a főszerep tegnap.  Tegnap este megalakult az új horvát kormány. A Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) és a Híd Függetlenek Listája alkotta koalíciót a 151 fős képviselőtestületből 91-en támogatták. A korábbi kormánykoalíciót is ez a két párt alkotta, de politikai szakértők szerint a mostani egy stabilabb kormánynak ígérkezik. A 880 milliárd dolláros vagyont kezelő norvég állami nyugdíjalapban a jelenlegi 60%-ról 70%-ra növelnék a részvények arányát és ezzel párhuzamosan csökkentenék a kötvénykitettséget, vagyis a nagyobb hozam érdekében nagyobb kockázatot vállalna az alap. Az olasz kisbefektetők egyre jobban elfordultak a tőkehelyzettel küzdő bankoktól és helyette az állami kézben lévő olasz postánál helyezik el betétjeiket, bár az nem tartozik a betétvédelmi alap alá. Az elmúlt fél évben 3,4 milliárd euróval nőtt az olasz postánál elhelyezett betétek értéke.

A WTI 51,3 dollárig emelkedett, miután az EIA adatai szerint 5,25 millió hordóval estek az Egyesült Államok nyersolaj készletei, ez január óta a legalacsonyabb szint.

A 20, és 30 napos mozgóátlag környékén oldalazott a forint az euróval szemben a tegnapi kereskedésben.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

A DLS Befektetési és Tanácsadó Kft. az ERSTE Befektetési Zrt. függő ügynöke

Cégünk 2001 óta van jelen a befektetési piacon, az Erste Befektetési Zrt-vel együttműködve biztosítjuk az ügyfelek magas szintű kiszolgálását.

Miért a DLS?

Miért lenne nálunk jobb, mint az előző befektetési szolgáltatójánál?

Azért,
mert nálunk az információs bázis jobb. Az ERSTE Befektetési Zrt. – amellyel partnerségben állunk, – Magyarország legnagyobb befektetési szolgáltatója, a BÉT Legek állandó díjazottja.

1

Azért,
mert nálunk a kockázat kontra nyereség alapú gondolkodás áll a központban.

2

Azért,
ert folyamatos konzultációt kap, betekintést, hogyan végezzük a munkánkat.

3

Értékeink

Cégünk megért 2–3 válságciklust. Majd 30 éves pénz- és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezünk. Sok minden történt ez alatt az idő alatt. Edukációs fókuszú cég vagyunk. ezáltal az ügyfelek számára érthetőbbé válnak a különféle befektetések. Kevesebb rossz döntés születhet. A pénzügyileg tudatos ügyfelekkel, sokkal inspirálóbb együtt dolgozni. Az Ügyféléletút nálunk azt jelenti, hogy az ügyfeleket nem egységesen kezeljük. Hanem kialakítjuk egyedi életútját az ügyfeleinknek.

Munkánk nem tudomány, nem művészet, nem is egy boszorkánykonyha. Ez egy mérnöki munka. Feladatunk, hogy megtaláljuk az adott befektetési cél elérésének leghatékonyabb módját.

Megmutatjuk adott szituációban hogyan célszerű viselkedni. A befektetési tanácsadók által az ügyfelek számára teremtett érték nagy része a viselkedési tanácsadás.

Az ügyfelek között komoly vízválasztó a türelemfaktor. Sokszor a befektetéseiket tudatosan és türelmesen építő befektetők sokkal messzebbre jutnak, mint azok, akik mindent egyszerre akarnak. Az első 3 hónapban senki ne akarjon a top 10-ben lenni.

Azt tanácsoljuk: Legyen türelembajnok!

Hitvallásunk

 

és

Küldetésünk

Miért lenne nálunk jobb, mint az előző befektetési szolgáltatójánál?

Elkötelezettek vagyunk azért, hogy segítsünk az egyéneknek, a vállalatoknak eligazodni a pénzügyi befektetések világában, emellett fejlesszük és támogatjuk a sikeres szakembereinket.

Az ígéretünk, hogy mi, a DLS Befektetési és Tanácsadó Kft. munkatársai, energiánkat, értelmünket és tudásunkat elkötelezzük ügyfeleink pénzügyi céljainak elérése érdekében azáltal, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtjuk és kiváló befektetési alternatívákat kínálunk.

Hisszük, hogy ügyfeleink pénzügyi jólétének előtérbe helyezése mindkettőnk érdekeit szolgálja. Folyamatos kihívásunk az ügyfelek igényeire való reagálás egy folyamatosan változó pénzügyi környezetben.

 

Társaságunk a tőkepiaci termékek széles skáláját kínálja ügyfelei részére, ezáltal lehetőséget nyújt a diverzifi- kálásra és a kockázatviseléshez megfelelő instrumentum kiválasztására.

Szolgáltatásaink

Tőkepiaci termékek széles skáláját kínáljuk

Befektetési jegyek

Irodánkban forintban, euróban, dollárban jegyzett pénzpiaci, likviditási, kötvény, részvény, ingatlan és vegyes befektetési alapok érhetőek el. 

Állampapírok, vállalati kötvények

Az állampapír üzletág a konzervatívabb, kockázatkerülő befektetők részére kínál befektetési lehetőségeket. Az állampapírok hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, melyek tőkéjének és kamatainak visszafizetését az állam garantálja. Vásárolható hazai és nemzetközi kötvény, valamint diszkontkincstárjegy.

Részvény

A részvényeket azon befektetőknek ajánljuk, akik hajlandóak magasabb kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében, illetve hosszútávon is tudnak gondolkodni.

Befektetési hitel

A befektetési hitel olyan befektetési forma, amely kizárólag értékpapír vásárlásához használható fel. 

Tartós Befektetési Számla

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) lényege, hogy a befektetésekre vonatkozó 20%-os kamat- és árfolyamnyereség-adóra (a 2011-es adóévben 16%) és osztalékadóra vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető, ha a befektető a TBSZ-en helyezi el befektetését, megtakarítását és e számlájáról nem vesz ki a megnyitás évét követő 3-5 évig.

Nyugdíj-előtakarékossági számla

A Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ) egy olyan megtakarítási forma, amellyel több éven keresztül gyűjtheti, befektetheti pénzét nyugdíjcélú megtakatításra. A befektetés összetételéről önállóan dönthet, azt a futamidő alatt bármikor változtathatja. 

Határidős kereskedelem

A piac határidős szegmense minden vérbeli befektető fantáziáját megmozgatja, hiszen az azonnali piachoz képest sokkal kisebb forrást mozgósítva lehet azonos méretű pozícióra szert tenni, vagyis fő előnye a tőkeáttétel.

Certifikát kereskedelem

Követheti az arany, ezüst, a határidős olaj, a határidős földgáz, az Euro Bund határidős termékek, devizapárok, valamint az Euro Stoxx Banks és a DAX 30 index árfolyamváltozását a BÉT-en jegyzett Erste Certifikátokkal való kereskedéssel.

Deviza kereskedelem

A devizapiacon minden üzlet két különböző pénznem között jön létre, ami azt jelenti, hogy az egyik devizát vesszük a másikat pedig eladjuk. A vételi ár (bid) és az eladási ár (offer) közötti különbséget nevezzük spreadnek. A bid price az az ár, amin az árjegyző hajlandó megvenni tőlünk az adott devizapárt, az offer vagy ask price pedig az, amin az árjegyző hajlandó eladni nekünk az adott devizapárt.

NETBROKER

A NetBroker az Erste Befektetési Zrt. online tőzsdei kereskedési rendszere, ahol egyszerűen, gyorsan kereskedhet magyar és külföldi értékpapírokkal, befektetési jegyekkel, és állampapírokkal.

ERSTE Trader

Deviza FX, deviza opció, arany, ezüst, CFD, ETF kereskedési lehetőség online.

ERSTE Future Program

...

 

Ennél is többet szeretne tudni?

Érdeklődjön munkatársainknál!

Többet szeretnék tudni!

Munkatársaink

Bokodi Csaba

Bokodi Csaba

Bránya Annamária

Bránya Annamária

Cseke Hajnalka

Cseke Hajnalka

Hegedűs Péter

Hegedűs Péter

Herczeg László

Herczeg László

Herczeg Mónika

Herczeg Mónika

Jagicza Zsolt

Jagicza Zsolt

Jálics Miklós

Jálics Miklós

László Balázs

László Balázs

Serman Tibor

Serman Tibor

Tér Kornélia

Tér Kornélia

Darvalics Zsolt

Darvalics Zsolt

Zámbori Miklós

Zámbori Miklós

Gyakran vannak kérdései?

Igyekszünk a legfontosabbakat előre megválaszolni

Kérdés

Hogyan lehetek ügyfelük?

...

Kérdés

Milyen gyakran kontaktálhatok az üzletkötömmel?

...

Kérdés

Milyen tőzsdén kereskedhetek a DLS Kft-nél?

...

Legyen Ön is a partnerünk!

Keresse üzletkötőinket még ma!

Cím:
9700 Szombathely, Aréna utca 4.

E-mail:
dls@tozsde1.hu

PSZÁF eng. sz.:
III/42.080/2002.
 

László Balázs
+36 30 155 8161

Serman Tibor
+36 30 155 8152

Bokodi Csaba
+36 30 155 8146

és