DLS Tanácsadó

Tőzsdei világcsokor – 2016. október 19.

Emelkedéssel rúgták be a kereskedés motorját a piacok kedden, s bár napközben több izgalom már nem adódott a tőzsdéken, végig sikerült megőrizni a pozitív légkört. Az infláció éves alapon 1,1%-ról 1,5%-ra emelkedett szeptemberben. Az adat közel kétéves csúcsot jelent, de megfelel a várakozásoknak. A maginfláció 2,3%-ról 2,2%-ra csökkent, miközben az elemzők stagnálásra számítottak. Az Intel harmadik negyedéves számai jobbak lettek a várakozásoknál, de a folyó negyedévre vonatkozó árbevétel várakozását rontotta a társaság, jelezve, hogy nem számítanak túl erős év végi keresletre a személyi számítógépek, chipek és szerver eladások terén. A részvényenkénti profit 69 cent volt az elmúlt három hónapban, 2 centtel felülmúlva a konszenzust. Az árbevétel a várt 15,6 milliárd dollár helyett 15,9 milliárd dollár volt. A bruttó marzs 64,8%-ra emelkedett, itt 63% volt a várakozás. A negyedik negyedéves árbevételre 15,2-16,2 milliárd a várakozás, a piac jelenleg 15,9 milliárdra számít. A bruttó árrés 63% körül alakulhat, a konszenzus 62,7%. Piaczárás után 3,4%-ot esett az árfolyam. A Yahoo a harmadik negyedévben 20 centes részvényenkénti profitot realizált, 2 centtel felülmúlva a várakozást. A fő tevékenységből származó árbevétel 14%-kal 857,7 millió dollárra esett, némileg alulmúlva a 860,1 milliós várakozást. A Yahoo részvények 1,3%-kal emelkedtek zárás után. Erős számokat publikált a Goldman Sachs. A kereskedésből származó kiemelkedő számoknak köszönhetően a bevétel közel 20%-ot emelkedett tavalyhoz képest 8,17 milliárd dollárra, magasan felülmúlva az elemzők 7,42 milliárd dolláros várakozását. A nettó profit részvényeként 4,88 dollárra emelkedett 2,9 dollárról (68%-os javulás), az elemzők várakozása 3,82 dollár volt. A kötvénykereskedési üzletág bevétele 1,96 milliárd dollárra emelkedett, a várt 1,7 milliárd dollár helyett, a részvénykereskedési üzletág 1,78 milliárd dolláros bevétele szintén felülmúlta az 1,69 milliárdos várakozást. A létszámcsökkentés (a kötvénykereskedés üzletágban 10%-os létszámleépítés volt, ügyvezetői és igazgatói pozíciókat is megszüntetett a menedzsment) illetve a bónuszok csökkentése is segítették a költségszintet alacsonyan tartani, így a tipikusan gyenge harmadik negyedév kedvezően zárult. Nemrégiben jelentették be, hogy Ázsiában további leépítéseket tervez a társaság. A sajáttőke arányos nyereség 11,2%-ra emelkedett a tavalyi 7%-ról. A papír 2,15%-ot emelkedett.

Felfelé ívelés jellemezte a keddi európai kereskedést. Az EKB tegnap publikált hitelezési felmérése szerint a harmadik negyedévben megállt a hitelezési feltételek lazítása a vállalati szegmensben, sőt a bankok egy szűk köre már szigorítást tervez a negatív alapkamatok miatt. A kamatokon felül a hitelfelvétel egyéb költségeit is elkezdték növelni egyes bankok a vállalati ügyfelek esetében.

A WTI 50,8 dollárig emelkedett annak köszönhetően, hogy az USA nyersolaj készletei 3,8 millió hordóval csökkentek az API jelentése szerint.

A harmadik negyedévben a várakozásoknak megfelelően 6,7%-ra lassult a kínai GDP növekedés. Negyedév/negyedév alapon a szezonálisan igazított mutató 1,8% volt, ami szintén megfelelt a várakozásoknak. A szeptemberi kínai ipari termelés ugyanakkor enyhén elmaradt a várakozástól, 6,1%-kal bővült, szemben a 6,4%-os várakozással. A kiskereskedelmi forgalom 10,7%-os bővülésére ugyanakkor nem lehetett panasz, az ugyanis megfelelt a várakozásoknak.

A gyengülésé volt a főszerep az Eur/Huf piacán. A 30 napos mozgóátlag környékén oldalazott tegnap a hazai deviza árfolyama.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

A DLS Befektetési és Tanácsadó Kft. az ERSTE Befektetési Zrt. függő ügynöke

Cégünk 2001 óta van jelen a befektetési piacon, az Erste Befektetési Zrt-vel együttműködve biztosítjuk az ügyfelek magas szintű kiszolgálását.

Miért a DLS?

Miért lenne nálunk jobb, mint az előző befektetési szolgáltatójánál?

Azért,
mert nálunk az információs bázis jobb. Az ERSTE Befektetési Zrt. – amellyel partnerségben állunk, – Magyarország legnagyobb befektetési szolgáltatója, a BÉT Legek állandó díjazottja.

1

Azért,
mert nálunk a kockázat kontra nyereség alapú gondolkodás áll a központban.

2

Azért,
ert folyamatos konzultációt kap, betekintést, hogyan végezzük a munkánkat.

3

Értékeink

Cégünk megért 2–3 válságciklust. Majd 30 éves pénz- és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezünk. Sok minden történt ez alatt az idő alatt. Edukációs fókuszú cég vagyunk. ezáltal az ügyfelek számára érthetőbbé válnak a különféle befektetések. Kevesebb rossz döntés születhet. A pénzügyileg tudatos ügyfelekkel, sokkal inspirálóbb együtt dolgozni. Az Ügyféléletút nálunk azt jelenti, hogy az ügyfeleket nem egységesen kezeljük. Hanem kialakítjuk egyedi életútját az ügyfeleinknek.

Munkánk nem tudomány, nem művészet, nem is egy boszorkánykonyha. Ez egy mérnöki munka. Feladatunk, hogy megtaláljuk az adott befektetési cél elérésének leghatékonyabb módját.

Megmutatjuk adott szituációban hogyan célszerű viselkedni. A befektetési tanácsadók által az ügyfelek számára teremtett érték nagy része a viselkedési tanácsadás.

Az ügyfelek között komoly vízválasztó a türelemfaktor. Sokszor a befektetéseiket tudatosan és türelmesen építő befektetők sokkal messzebbre jutnak, mint azok, akik mindent egyszerre akarnak. Az első 3 hónapban senki ne akarjon a top 10-ben lenni.

Azt tanácsoljuk: Legyen türelembajnok!

Hitvallásunk

 

és

Küldetésünk

Miért lenne nálunk jobb, mint az előző befektetési szolgáltatójánál?

Elkötelezettek vagyunk azért, hogy segítsünk az egyéneknek, a vállalatoknak eligazodni a pénzügyi befektetések világában, emellett fejlesszük és támogatjuk a sikeres szakembereinket.

Az ígéretünk, hogy mi, a DLS Befektetési és Tanácsadó Kft. munkatársai, energiánkat, értelmünket és tudásunkat elkötelezzük ügyfeleink pénzügyi céljainak elérése érdekében azáltal, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtjuk és kiváló befektetési alternatívákat kínálunk.

Hisszük, hogy ügyfeleink pénzügyi jólétének előtérbe helyezése mindkettőnk érdekeit szolgálja. Folyamatos kihívásunk az ügyfelek igényeire való reagálás egy folyamatosan változó pénzügyi környezetben.

 

Társaságunk a tőkepiaci termékek széles skáláját kínálja ügyfelei részére, ezáltal lehetőséget nyújt a diverzifi- kálásra és a kockázatviseléshez megfelelő instrumentum kiválasztására.

Szolgáltatásaink

Tőkepiaci termékek széles skáláját kínáljuk

Befektetési jegyek

Irodánkban forintban, euróban, dollárban jegyzett pénzpiaci, likviditási, kötvény, részvény, ingatlan és vegyes befektetési alapok érhetőek el. 

Állampapírok, vállalati kötvények

Az állampapír üzletág a konzervatívabb, kockázatkerülő befektetők részére kínál befektetési lehetőségeket. Az állampapírok hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, melyek tőkéjének és kamatainak visszafizetését az állam garantálja. Vásárolható hazai és nemzetközi kötvény, valamint diszkontkincstárjegy.

Részvény

A részvényeket azon befektetőknek ajánljuk, akik hajlandóak magasabb kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében, illetve hosszútávon is tudnak gondolkodni.

Befektetési hitel

A befektetési hitel olyan befektetési forma, amely kizárólag értékpapír vásárlásához használható fel. 

Tartós Befektetési Számla

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) lényege, hogy a befektetésekre vonatkozó 20%-os kamat- és árfolyamnyereség-adóra (a 2011-es adóévben 16%) és osztalékadóra vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető, ha a befektető a TBSZ-en helyezi el befektetését, megtakarítását és e számlájáról nem vesz ki a megnyitás évét követő 3-5 évig.

Nyugdíj-előtakarékossági számla

A Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ) egy olyan megtakarítási forma, amellyel több éven keresztül gyűjtheti, befektetheti pénzét nyugdíjcélú megtakatításra. A befektetés összetételéről önállóan dönthet, azt a futamidő alatt bármikor változtathatja. 

Határidős kereskedelem

A piac határidős szegmense minden vérbeli befektető fantáziáját megmozgatja, hiszen az azonnali piachoz képest sokkal kisebb forrást mozgósítva lehet azonos méretű pozícióra szert tenni, vagyis fő előnye a tőkeáttétel.

Certifikát kereskedelem

Követheti az arany, ezüst, a határidős olaj, a határidős földgáz, az Euro Bund határidős termékek, devizapárok, valamint az Euro Stoxx Banks és a DAX 30 index árfolyamváltozását a BÉT-en jegyzett Erste Certifikátokkal való kereskedéssel.

Deviza kereskedelem

A devizapiacon minden üzlet két különböző pénznem között jön létre, ami azt jelenti, hogy az egyik devizát vesszük a másikat pedig eladjuk. A vételi ár (bid) és az eladási ár (offer) közötti különbséget nevezzük spreadnek. A bid price az az ár, amin az árjegyző hajlandó megvenni tőlünk az adott devizapárt, az offer vagy ask price pedig az, amin az árjegyző hajlandó eladni nekünk az adott devizapárt.

NETBROKER

A NetBroker az Erste Befektetési Zrt. online tőzsdei kereskedési rendszere, ahol egyszerűen, gyorsan kereskedhet magyar és külföldi értékpapírokkal, befektetési jegyekkel, és állampapírokkal.

ERSTE Trader

Deviza FX, deviza opció, arany, ezüst, CFD, ETF kereskedési lehetőség online.

ERSTE Future Program

...

 

Ennél is többet szeretne tudni?

Érdeklődjön munkatársainknál!

Többet szeretnék tudni!

Munkatársaink

Bokodi Csaba

Bokodi Csaba

Bránya Annamária

Bránya Annamária

Cseke Hajnalka

Cseke Hajnalka

Hegedűs Péter

Hegedűs Péter

Herczeg László

Herczeg László

Herczeg Mónika

Herczeg Mónika

Jagicza Zsolt

Jagicza Zsolt

Jálics Miklós

Jálics Miklós

László Balázs

László Balázs

Serman Tibor

Serman Tibor

Tér Kornélia

Tér Kornélia

Darvalics Zsolt

Darvalics Zsolt

Zámbori Miklós

Zámbori Miklós

Gyakran vannak kérdései?

Igyekszünk a legfontosabbakat előre megválaszolni

Kérdés

Hogyan lehetek ügyfelük?

...

Kérdés

Milyen gyakran kontaktálhatok az üzletkötömmel?

...

Kérdés

Milyen tőzsdén kereskedhetek a DLS Kft-nél?

...

Legyen Ön is a partnerünk!

Keresse üzletkötőinket még ma!

Cím:
9700 Szombathely, Aréna utca 4.

E-mail:
dls@tozsde1.hu

PSZÁF eng. sz.:
III/42.080/2002.
 

László Balázs
+36 30 155 8161

Serman Tibor
+36 30 155 8152

Bokodi Csaba
+36 30 155 8146

és