DLS Tanácsadó

Tőzsdei világcsokor – 2016. október 18.

Egyhangú lefelé csorgás jellemezte tegnap a vezető tengerentúli indexeket. Ezen a gyorsjelentések sem tudtak változtatni. Zárás után megérkeztek az IBM Corp. számai. Bár éves alapon visszaesésről adtak számot, a várakozásokat mégis meghaladták az adatok. A befektetők azonban nem örültek. Az árbevétel 0,3%- kal 19,23 milliárd dollárra csökkent a bázishoz képest, de még így is meghaladja a 19 milliárd dolláros elemzői várakozásokat.

 A tisztított részvényenkénti profit terén sem panaszkodhat a társaság, 3,29 dollárt publikáltak, a piaci konszenzus 3,23 dollár volt. A profit már évek óta esik a társaságnál, és a befektetők továbbra sem látnak elég pozitív jelzést a fordulathoz. Az is igaz, hogy az újabb üzletágak, pl. a felhő alapú megoldások árbevétele több mint 40%-kal bővült, de a marzsok szűkültek az elmúlt negyedévben, és a gyorsjelentésben vázolt tendenciák egyelőre még nem eléggé meggyőzőek. Zárás után 3%-ot esett az árfolyam. A vártnál jobb bevételről és részvényenkénti nyereségről számolt be a Bank of America. 21,64 milliárd dolláros bevételt ért el a bank a 20,97 milliárdos várakozással szemben, a tisztított részvényenkénti profit 0,41 dollár volt a várt 0,34 dollárral szemben. A nettó kamatmarzs is jobb lett a vártnál: 2,23%, a konszenzus 2,21% volt. A kamatbevétel 10,2 milliárd dollárra emelkedett, ami 0,3 milliárddal magasabb a tavalyi értéknél, a hitelállomány 3%-ot, a betétállomány pedig 6%-ot emelkedett tavalyhoz képest. A kötvénykereskedési üzletág teljesített kiemelkedően, 32%-ot növekedett, így 2,77 milliárd dolláros bevételt ért el a várt 2,21 milliárd helyett. A részvénykereskedési üzletág bevétele azonban 17%-ot csökkent és a piaci konszenzust is alulmúlta, 960 millió dollár lett 1,03 milliárd dollár helyett. A kockázati költségek is jól alakultak, 976,5 millió dollárra számított a piac, ezzel szemben 850 millió dollár céltartalékot kellett a banknak megképeznie. A jogi költségek nem voltak jelentősek, 20 millió dollárral 250 millió dollárra csökkentek negyedéves alapon. A Netflix számainak örültek a befektetők, zárás után 19%-ot emelkedett az árfolyam. A részvényenkénti profit a várt 6 cent helyett 12 cent lett, az árbevétel pedig 2,29 milliárd dollár, amely 0,1 milliárddal magasabb a konszenzusnál. A 300 ezres várakozás helyett 370 ezer új előfizetője volt a társaságnak az USA-ban. A többi országban pedig 3,2 millióan csatlakoztak a társaság szolgáltatásaihoz, a menedzsment várakozása ennél lényegesen alacsonyabb, 2 millió fő volt.

Rossz hangulat jellemezte a hétfői kereskedést Európában. Az eurózónás inflációs adat nem okozott meglepetést, szeptemberben 0,4%-os volt az áremelkedés, havi alapon és éves alapon egyaránt. A maginfláció pedig 0,8% volt.

A WTI 50,3 dollár volt ma reggel annak ellenére, hogy 50 dollár alatt volt tegnap délután az ára. A piac a növekvő olajkínálat miatt aggódik leginkább: a Bloomberg felmérése szerint 2,1 millió hordóval nőtt az USA nyersolaj kínálata az elmúlt héten. Az olaj 12%-kal emelkedett amióta szeptember végén megegyezés született Algírban a termelés befagyasztásáról. Fontos lesz az OPEC tagok novemberi találkozója is, ahol az egyedi termelési kvótákról konkrétan is döntenek majd. Az elemzők nem várják az olajár csökkenését, hacsak az OPEC megegyezés össze nem omlik.

Kínában a hitelállomány bővülésével kapcsolatos adatok érkeztek, szeptemberben 20%-os bővülést mutattak a számok, miközben a várakozás enyhe visszaesés volt.

Gyengülésssel kezdte a hetet a forint, az euróval szemben. A hazai deviza árfolyama a 307-es szintet is átlépte.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

A DLS Befektetési és Tanácsadó Kft. az ERSTE Befektetési Zrt. függő ügynöke

Cégünk 2001 óta van jelen a befektetési piacon, az Erste Befektetési Zrt-vel együttműködve biztosítjuk az ügyfelek magas szintű kiszolgálását.

Miért a DLS?

Miért lenne nálunk jobb, mint az előző befektetési szolgáltatójánál?

Azért,
mert nálunk az információs bázis jobb. Az ERSTE Befektetési Zrt. – amellyel partnerségben állunk, – Magyarország legnagyobb befektetési szolgáltatója, a BÉT Legek állandó díjazottja.

1

Azért,
mert nálunk a kockázat kontra nyereség alapú gondolkodás áll a központban.

2

Azért,
ert folyamatos konzultációt kap, betekintést, hogyan végezzük a munkánkat.

3

Értékeink

Cégünk megért 2–3 válságciklust. Majd 30 éves pénz- és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezünk. Sok minden történt ez alatt az idő alatt. Edukációs fókuszú cég vagyunk. ezáltal az ügyfelek számára érthetőbbé válnak a különféle befektetések. Kevesebb rossz döntés születhet. A pénzügyileg tudatos ügyfelekkel, sokkal inspirálóbb együtt dolgozni. Az Ügyféléletút nálunk azt jelenti, hogy az ügyfeleket nem egységesen kezeljük. Hanem kialakítjuk egyedi életútját az ügyfeleinknek.

Munkánk nem tudomány, nem művészet, nem is egy boszorkánykonyha. Ez egy mérnöki munka. Feladatunk, hogy megtaláljuk az adott befektetési cél elérésének leghatékonyabb módját.

Megmutatjuk adott szituációban hogyan célszerű viselkedni. A befektetési tanácsadók által az ügyfelek számára teremtett érték nagy része a viselkedési tanácsadás.

Az ügyfelek között komoly vízválasztó a türelemfaktor. Sokszor a befektetéseiket tudatosan és türelmesen építő befektetők sokkal messzebbre jutnak, mint azok, akik mindent egyszerre akarnak. Az első 3 hónapban senki ne akarjon a top 10-ben lenni.

Azt tanácsoljuk: Legyen türelembajnok!

Hitvallásunk

 

és

Küldetésünk

Miért lenne nálunk jobb, mint az előző befektetési szolgáltatójánál?

Elkötelezettek vagyunk azért, hogy segítsünk az egyéneknek, a vállalatoknak eligazodni a pénzügyi befektetések világában, emellett fejlesszük és támogatjuk a sikeres szakembereinket.

Az ígéretünk, hogy mi, a DLS Befektetési és Tanácsadó Kft. munkatársai, energiánkat, értelmünket és tudásunkat elkötelezzük ügyfeleink pénzügyi céljainak elérése érdekében azáltal, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtjuk és kiváló befektetési alternatívákat kínálunk.

Hisszük, hogy ügyfeleink pénzügyi jólétének előtérbe helyezése mindkettőnk érdekeit szolgálja. Folyamatos kihívásunk az ügyfelek igényeire való reagálás egy folyamatosan változó pénzügyi környezetben.

 

Társaságunk a tőkepiaci termékek széles skáláját kínálja ügyfelei részére, ezáltal lehetőséget nyújt a diverzifi- kálásra és a kockázatviseléshez megfelelő instrumentum kiválasztására.

Szolgáltatásaink

Tőkepiaci termékek széles skáláját kínáljuk

Befektetési jegyek

Irodánkban forintban, euróban, dollárban jegyzett pénzpiaci, likviditási, kötvény, részvény, ingatlan és vegyes befektetési alapok érhetőek el. 

Állampapírok, vállalati kötvények

Az állampapír üzletág a konzervatívabb, kockázatkerülő befektetők részére kínál befektetési lehetőségeket. Az állampapírok hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, melyek tőkéjének és kamatainak visszafizetését az állam garantálja. Vásárolható hazai és nemzetközi kötvény, valamint diszkontkincstárjegy.

Részvény

A részvényeket azon befektetőknek ajánljuk, akik hajlandóak magasabb kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében, illetve hosszútávon is tudnak gondolkodni.

Befektetési hitel

A befektetési hitel olyan befektetési forma, amely kizárólag értékpapír vásárlásához használható fel. 

Tartós Befektetési Számla

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) lényege, hogy a befektetésekre vonatkozó 20%-os kamat- és árfolyamnyereség-adóra (a 2011-es adóévben 16%) és osztalékadóra vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető, ha a befektető a TBSZ-en helyezi el befektetését, megtakarítását és e számlájáról nem vesz ki a megnyitás évét követő 3-5 évig.

Nyugdíj-előtakarékossági számla

A Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ) egy olyan megtakarítási forma, amellyel több éven keresztül gyűjtheti, befektetheti pénzét nyugdíjcélú megtakatításra. A befektetés összetételéről önállóan dönthet, azt a futamidő alatt bármikor változtathatja. 

Határidős kereskedelem

A piac határidős szegmense minden vérbeli befektető fantáziáját megmozgatja, hiszen az azonnali piachoz képest sokkal kisebb forrást mozgósítva lehet azonos méretű pozícióra szert tenni, vagyis fő előnye a tőkeáttétel.

Certifikát kereskedelem

Követheti az arany, ezüst, a határidős olaj, a határidős földgáz, az Euro Bund határidős termékek, devizapárok, valamint az Euro Stoxx Banks és a DAX 30 index árfolyamváltozását a BÉT-en jegyzett Erste Certifikátokkal való kereskedéssel.

Deviza kereskedelem

A devizapiacon minden üzlet két különböző pénznem között jön létre, ami azt jelenti, hogy az egyik devizát vesszük a másikat pedig eladjuk. A vételi ár (bid) és az eladási ár (offer) közötti különbséget nevezzük spreadnek. A bid price az az ár, amin az árjegyző hajlandó megvenni tőlünk az adott devizapárt, az offer vagy ask price pedig az, amin az árjegyző hajlandó eladni nekünk az adott devizapárt.

NETBROKER

A NetBroker az Erste Befektetési Zrt. online tőzsdei kereskedési rendszere, ahol egyszerűen, gyorsan kereskedhet magyar és külföldi értékpapírokkal, befektetési jegyekkel, és állampapírokkal.

ERSTE Trader

Deviza FX, deviza opció, arany, ezüst, CFD, ETF kereskedési lehetőség online.

ERSTE Future Program

...

 

Ennél is többet szeretne tudni?

Érdeklődjön munkatársainknál!

Többet szeretnék tudni!

Munkatársaink

Bokodi Csaba

Bokodi Csaba

Bránya Annamária

Bránya Annamária

Cseke Hajnalka

Cseke Hajnalka

Hegedűs Péter

Hegedűs Péter

Herczeg László

Herczeg László

Herczeg Mónika

Herczeg Mónika

Jagicza Zsolt

Jagicza Zsolt

Jálics Miklós

Jálics Miklós

László Balázs

László Balázs

Serman Tibor

Serman Tibor

Tér Kornélia

Tér Kornélia

Darvalics Zsolt

Darvalics Zsolt

Zámbori Miklós

Zámbori Miklós

Gyakran vannak kérdései?

Igyekszünk a legfontosabbakat előre megválaszolni

Kérdés

Hogyan lehetek ügyfelük?

...

Kérdés

Milyen gyakran kontaktálhatok az üzletkötömmel?

...

Kérdés

Milyen tőzsdén kereskedhetek a DLS Kft-nél?

...

Legyen Ön is a partnerünk!

Keresse üzletkötőinket még ma!

Cím:
9700 Szombathely, Aréna utca 4.

E-mail:
dls@tozsde1.hu

PSZÁF eng. sz.:
III/42.080/2002.
 

László Balázs
+36 30 155 8161

Serman Tibor
+36 30 155 8152

Bokodi Csaba
+36 30 155 8146

és