Szombathely, Aréna utca 4.

A régiónkban lát fantáziát az új alap 2011.06.28.

Új tőzsdén kereskedett alap (ETF) indul a londoni piacon, amely a dinamikusan fejlődő EMEA régió leglikvidebb és legnagyobb részvényéből kíván profitálni. A portfólió jelenlegi súlyában Magyarország 7 százalékos súllyal szerepel, a legnagyobb a dél-afrikai és orosz részvények aránya.

A Source a Bank of America Merrill Lynch-el együttműködve egy új tőzsdén kereskedett alapot (ETF-et) hozott létre, amely befektetéseivel az Európát, Közel-Keletet és az afrikai országokat tömörítő EMEA régiót célozza. Az új ETF a londoni tőzsdére lett bevezetve, ahol 0,6 százalékos éves díjjal lehet megvásárolni. Az alap referencia indexe az FTSE Emerging EMEA 40 index - írja az FTAdviser.

A régiónkban lát fantáziát az új alap


Azúj tőzsdén kereskedett alap a befektetési régió leglikvidebb részvényeit fogja vásárolni. A jelenlegi portfólióban a dél-afrikai eszközök 29, az orosz papírok 28, a lengyelek 16, a törökök 11, a magyarés a cseh részvények 7 százalékkal szerepelnek. Emellett a referencia index ugyan nem tartalmazza, de szerepelhetnek a portfólióban egyiptomi,izraeli és marakkói papírok is. A Source vezérigazgatója, Ted Hood szerint ez a régió elképesztően gyorsan változik, ezért szeretnének a befektetőknek egy költséghatékony és gyors megoldást kínálni, amivel profitálni tudnak ebből a dinamikus piacból.

Forrás: www.portfolio.hu

Címkék: EMEA, Részvény