Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. március 9.

Hiába kezdték emelkedéssel a tegnapi kereskedést a tengerentúli börzék, nap közben a hangulat elromlott, s zárásra pirosba borultak a vezető mutatók. Öt napos felfelé ívelés szakadt meg a Dow Jones index esetében, a legnagyobbat pedig az energiaszektor bukta. A befektetési banki üzletág a negyedével is visszaeshet a folyó negyedévben, emellett a kötvény és részvénykereskedési üzletág bevételei is csökkenhetnek – mondta a Citigroup pénzügyi vezetője.

1% körüli esést produkáltak tegnap a vezető európai indexek. A német pénzügyminiszter ellenzi a görög adósságszolgálat bárminemű enyhítését, amiről a Valutalap már azt nyilatkozta, hogy jelenlegi formájában fenntarthatatlan, és nagyobb mértékű enyhítést kellene eszközölni. Az IMF április 17-19 között tartandó közgyűlésén merülhet fel a téma.

A vártnál gyengébb inflációs adatnak köszönhetően erőteljes gyengüléssel indult tegnap a forint, az euróval szemben. A hazai deviza árfolyama a 310-es szintről egészen 311,4-ig gyengült, aztán a hangulatváltásnak köszönhetően, karöltve a régiós devizákkal végül erősödni tudott az euró ellenében.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok