Szombathely, Aréna utca 4.

tőzsdei világcsokor – 2016. március 24.

Lefelé mozgó árfolyamok jellemezték a tegnapi, tengerentúli kereskedést. Így ismét a negatív hangulat volt az uralkodó. Meg kellene fontolni a kamatemelést a következő Fed ülésen, mert a gazdasági kilátások pozitívak, az inflációs, és a munkanélküliségi adatok pedig elérik a kitűzött célt – legalábbis James Bullard St. Louisi Fed elnök szerint. Februári újlakás értékesítési adatok érkeztek a tengerentúlról, az 512 ezres publikált érték hajszálnyival jobb lett a piaci várakozásnál.

Minimális mínuszokkal zárták a tegnapi kereskedést az európai tőzsdék. Jens Weidmann, az EKB igazgatótanácsának tagja szerint az EKB intézkedés csomagja nem meggyőző és eszközár buborékhoz fog vezetni, továbbá a kormányzati oldaltól várt strukturális reformokra való törekvéseket is visszafogja.

2016. április 26-án tartja éves rendes közgyűlését a Richter. A menedzsment osztalékjavaslata 72 forint részvényenként. Gyengült a forint szerdán, az euróval szemben. A hazai deviza árfolyamát az MNB nyilatkozatai mozgatták: napon belül elérte a 313,8-as szintet, majd zárásra 312,8-ig korrigált.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok