Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. május 5.

A rossz hangulaté volt tegnap is a főszerep Amerikában. Az indexek hála a negatív makrogazdasági számoknak tetemes mínuszokkal zártak. Három éve volt utoljára ilyen gyenge a munkaerőpiaci adat a tengerentúlon. A mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma 156 ezerrel bővült az ADP jelentése szerint, miközben a piac 196 ezres bővülést várt. Az ISM szolgáltatóipari indexe 55,7 pontra emelkedett áprilisban, miközben a piac 54,8 pontot várt. A Markit által publikált szolgáltatóipari beszerzési menedzser index 52,8 pontos értéke némileg kedvezőbb, mint az 52,1 pontos várakozás. Egy centtel kisebb veszteség a konszenzushoz képest, és néhány ígéret – s máris kész volt a pozitív befektetői légkör, már ami a Tesla gyorsjelentésének fogadtatását illeti. A bevételek 45%-kal emelkedtek.

Az európai börzék egységesen estek 1%-ot tegnap. Azok, akik Nagy-Britanniában az EU-ból való kilépés mellett kampányolnak, nem gondolták át a gazdasági következményeket – nyilatkozta David Cameron brit miniszterelnök. Az eurózónás szolgáltatóipari beszerzési menedzser index a várt 53,2 pont helyett 53,1 pontot mutatott tegnap, a kiskereskedelmi értékesítés pedig márciusban 2,1%-kal növekedett a várt 2,5% helyett.

Holnap hajnalban a MOL is felfedi „lapjait”, publikálja első negyedéves eredményeit. Gyengüléssel folytatta a hetet tegnap a forint, az euró ellenében. A hazai fizetőeszköz árfolyama 313-as szinten búcsúzott.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok