Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. július 28.

Oldalazással töltötték a tegnapi kereskedést a tengerentúli tőzsdék. Monoton mozgásukat a Fed döntése után sem szakították meg. A függőben lévő lakásértékesítések 0,3%-os bővüléséről számoltak be júniusban, miközben a piaci várakozás 3% volt. A Facebook részvényei rallyba kezdtek a hatalmas like-ot kapott gyorsjelentés publikálása után. A bevételek 63%-kal 6,4 milliárd dollárra emelkedtek, ami 400 millió dollárral jobb a vártnál. Az egy részvényre jutó tisztított eredmény 50 centről 97 centre ugrott, holott a piac 81 centet jósolt. A GoPro megverte a várakozásokat tegnap. A bevételek 419,9 millió dollárról 220,8 millió dollárra estek, a piac 194 millió dollárt várt. A tisztított EPS 52 centes mínuszt mutatott az 58 centes veszteség helyett. Az év második felében érkezhet egy új kamera és a korábban elhalasztott drón is.

A tegnapi kereskedésben a pozitív oldalon búcsúztak az európai börzék. Az Európai Bizottság végül nem javasolta büntetést kiszabását Spanyolországra és Portugáliára a hiánycsökkentési kötelezettség elmaradása miatt, ugyanakkor jövőre felfüggeszthetik a strukturális alapok folyósítását. A brit második negyedéves GDP 2,0% helyett 2,2% lett. A vártnál jobb adat meglepetésként szolgált, azonban a következő negyedévekben a Brexit miatt már kisebb lehet a mutató értéke.

A felhalmozott készletek, s az ezt megerősítő adatok lefelé sodorják a kőolaj árfolyamát. Ma reggel a WTI típusú kőolaj árfolyama 41,9 dollár volt.

Unalmas napot tudhatott maga mögött tegnap a forint, az euró ellenében. Bár napközben gyengült a hazai deviza árfolyama, végül a 313-as szint környékén zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok