Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. július 20.

Az oldalazásé volt tegnap a főszerep az amerikai piacokon, egyedül a Dow Jones tért magához, közelítve a záráshoz, s végül minimálisan ugyan, de pluszban búcsúzott. A megkezdett házépítések havi alapú statisztikája 4,8%-os bővülést mutat júniusra vonatkozóan, amely a 0,2%-os várakozásokhoz képest kiemelkedőnek mondható. A Goldman Sachs is "tett" a konszenzusra, és kiváló eredménnyel állt elő. A bevételek ugyan 13%- kal estek, miközben az EPS 1,98 dollárról 3,72 dollárra ugrott. A Microsoft árfolyama több mint 4%-ot emelkedett a zárás után megjelenő gyorsjelentésre. A bevételek értéke 500 millió dollárral  múlta felül a konszenzust.

A FTSE 100 nullában tudott búcsúzni tegnap, miközben az európai vezető mutatók a negatív tartományban zártak. A német termelői árindex a statisztikai hivatal közlése szerint 0,4%-kal emelkedett júniusban az egy hónappal korábbi értékhez képest, míg éves alapon 2,2%-kal esett. A közgazdászok ehhez képest 0,2%-os növekedést és 2,4%-os esést jeleztek előre. A júniusi brit inflációs 0,4% helyett 0,5%-os növekedést tudott felmutatni, ami igencsak jó hír annak fényében, hogy a jegybank még nem volt hajlandó kamatot vágni. A font látványos gyengülése miatt minden bizonnyal fennmaradhat ez a tendencia a közeljövőben, ami lehorgonyozhatná a kamatvágási spekulációkat.

Szűk sávban, nyugodtan mozgott tegnap a forint árfolyama, az euróval szemben. Végül a hazai fizetőeszköz a 315-ös szinten búcsúzott a kereskedéstől.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok