Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. augusztus 4.

Egy hetes szabadesést követően ismét a pozitív tartományban találta magát tegnap a Dow Jones index, a többi vezető mutató társaságában. Az ADP közlése szerint a foglalkoztatottak száma a mezőgazdasági szektoron kívül 179 ezerrel bővült júliusban, 9 ezerrel felülmúlva a piac várakozását. Változatlanul a szolgáltatói szektorban jött létre a legtöbb munkahely. A tengerentúli gazdaság jól teljesít, pláne a külső negatív hatások fényében, igaz az infláció 2018-ig nem fogja elérni a jegybank által kitűzött, 2%-os célt. Így idén még érkezhet egy kamatemelés – nyilatkozta tegnap Charles Evans A Chicagoi Fed elnöke. Többet kellett költenie a Teslának a model 3-ra, ennek köszönhető a vártnál rosszabb eredmény – mondta el Elon Musk, amit a befektetők úgy tűnik kérdés nélkül el is hittek. A 14.402 eladott jármű messze elmaradt a menedzsment által meghirdetett 17.000-es darabszámtól. A cég árbevétele 30%-kal 1,56 milliárd dollárra emelkedett a várt 1,62 milliárd helyett, míg az EPS 52 centes veszteség helyett 1,06 dolláros mínusz lett.

Minimális mértékben mozdultak tegnap az európai börzék. A DAX egyedüliként 0,3%-kal a pozitív oldalon búcsúzott. Az eurózónás szolgáltatóipari beszerzési menedzser index a várt 52,7 pont helyett 52,9 pont lett júliusban. A kiskereskedelmi értékesítés viszont a várt 1,7% helyett 1,6%-kal bővült.

Ma a kereskedés zárását követően érkeznek a Magyar Telekom szerencseszámai, míg holnap, nyitás előtt a MOL rukkol elő gyorsjelentésével. A forint igaz erősödni tudott, kis mértékben tegnap az euróval szemben, a mai kereskedést mégis 311-en kezdte meg a hazai deviza árfolyama.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok