Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. augusztus 3.

Jó napról szó sem volt a tengerentúli tőzsdéken tegnap. Az eladói nyomás a záráshoz közeledve ugyan enyhült, de ez nem volt elegendő ahhoz, hogy a mutatók a pozitív oldalon búcsúzzanak. A Dow Jones index már a hetedik kereskedési napon végez a veszteséges sávban. A személyi jövedelmek 0,2%-kal emelkedtek júniusban, a várakozásoktól 0,1 százalékponttal elmaradva. A személyi kiadások 0,1 százalékponttal felülmúlva az elemzők várakozását, 0,4%-kal emelkedtek az előző hónapban. A júliusi autóértékesítések jól sikerültek, a várt 17,3 millió helyett 17,77 millióra javultak az évesített értékesítési számok. A Fitbit a rendes kereskedésben még 3,9%-ot esett, amit a zárás utáni kereskedésben egy 6%-os plusz követett. A társaság árbevétele 586,5 millió dollárra emelkedett, miközben a bruttó profit marzs 46,8%-ról 41,8%-ra esett.

A stressztesztek tovább stresszelték az európai börzéket tegnap, így a vezető indexek egyaránt a negatív tartományban búcsúztak. A Nemzeti Gazdasági és Szociális Kutatóintézet (NIESR) szerint a brit gazdaság teljesítménye 0,2%- kal csökkenhet a harmadik negyedévben. A társaság szerint a brit jegybank 25 bázisponttal fogja vágni a kamatot a csütörtöki ülésén, amit újabb 15 bázispontos vágással fejelhet meg novemberben. Az idei évi 1,7%-os GDP növekedés után jövőre a kamatvágások ellenére is csupán 1,0%-os növekedést prognosztizálnak.

Igaz tegnap a Japán kabinet jóváhagyta a gazdaságélénkítő csomagot, ezzel mégsem elégedettek a befektetők. Az ok egyszerű: a csomag hangsúlyos részét az infrastruktúra fejlesztése teszi ki, miközben a Japán gazdaság fő problémáját, az alacsony, nem növekvő fogyasztást nem orvosolja.

Enyhe gyengüléssel töltötte a tegnapi kereskedést a forint, az euró ellenében. 311,1-ig kúszott fel a devizapár értéke.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok