Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. augusztus 25.

Lefelé indultak, és lefelé is tartottak egész nap a tengerentúli tőzsdék tegnap. A felmentő sereg hiányában a negatív tartományban búcsúztak a mutatók. A Hewlett Packard tegnap publikálta harmadik negyedéves számait. A tisztított részvényenkénti profit 48 centre emelkedett.

Szépen muzsikáltak tegnap az európai börzék. Az egyedüli kivételt a FTSE 100 jelentette, a maga 0,5%-os mínuszával. A portugál pénzügyminiszter bejelentette, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az állam 2,7 milliárd eurós tőkeemelést hajtson végre az állami Caixa bankban. A mostani jóváhagyás akár kedvező indikációt is jelenthet az olasz bankokra nézve, ahol komoly viták folynak arról, hogy szükség esetén az olasz állam emelhet-e tőkét a szorult helyzetbe kerülő bankoknál.

A feltörekvő piacok szakértője, Mark Mobius szerint szinte elkerülhetetlen, hogy Japán bevezesse a helikopterpénzt, sőt szerinte erre már a következő, szeptemberi BoJ ülés alkalmával lehetőség is nyílik.

Jó napot zárt tegnap a forint, az euró ellenében. Igaz a napot 310,3-on kezdte a hazai deviza árfolyama, végül 309,3-ig erősödött az euróval szemben.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok