Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. augusztus 2.

A múlt hét végén megkezdett oldalazást folytatták tegnap, a tengerentúli börzék, s végül, vegyes eredménnyel zártak a mutatók. Legjobban péntekhez hasonlóan a Nasdaq teljesített. Robert Kaplan szerint jöhet a következő kamatemelés, a gyenge GDP adat ellenére is. A dallasi Fed elnöke elmondta, hogy több adatsor is befut a jegybankhoz, melyek összehasonlításából születik meg a következő döntés. Az ISM feldolgozóipari index 52,6 pontra süllyedt júliusban a várt 53 pont helyett. A Markit által publikált feldolgozóipari index megfelelt az elemzői konszenzusnak.

Az európai tőzsdék egységesen a negatív oldalon búcsúztak a tegnapi kereskedéstől. A feldolgozóipari menedzser indexek közül Spanyolországban és Olaszországban stagnálást, Franciaországban csökkenést, míg Németországban emelkedést láthattunk. Az eurózónás menedzser index a várt 51,9 pont helyett 52 pontot ért el.

Japánban megjelentek az első konkrétumok a fiskális élénkítő csomaggal kapcsolatban. A program keretösszege 13,5 ezermilliárd jen. Ebből a legnagyobb tételt, 6200 milliárd jent az infrastruktúra fejlesztés tenne ki. Ennek körülbelül felét költenék a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállítására. Összesen pedig 4000 milliárd jent fordítanának a földrengések utáni károk elhárítására és a Brexit negatív hatásainak enyhítésére.

Tegnap is erősödni tudott a forint, az euróval szemben. A hazai deviza árfolyama 311 alatt zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok