Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. augusztus 12.

Történelmi záró csúccsal búcsúztak a kereskedéstől a tengerentúli tőzsdék tegnap, az egész napos jó hangulatot követően. A heti friss munkanélküli segélykérelmek száma 266 ezer volt, amely nagyjából megfelel a várakozásoknak. 5%-os pluszt eredményezett az Alibaba vártnál jobb gyorsjelentése tegnap. A társaság aktív felhasználóinak száma 18%-kal 434 millió főre emelkedett, a havi aktív mobilos felhasználó létszám pedig 39%-kal 427 millió főre nőtt.

Egységesen felfelé íveléssel töltötték a tegnapi kereskedést az európai piacok, és a pozitív tartományban zártak. A második negyedéves német GDP a várt 0,2% helyett 0,4%-kal bővült negyedéves alapon. A meglepetést a külkereskedelem növekedése okozta.

Júliusban a kínai ipari termelés a várt 6,2% helyett 6,0%-kal bővült csak, és a kiskereskedelmi forgalom bővülése is elmaradt a várakozástól, mindössze 10,2% volt, miközben a piac 10,5%-os növekedésre számított. A kínai részvénypiac számára pozitív hír, hogy a hongkongi és a szencseni tőzsde közötti összekapcsolás még idén megszülethet.

Minimális erősödéssel, továbbra is a 310-es szint áttörését ostromolja a forint, az euróval szemben.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok