Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. április 22.

Negatív hangulat uralkodott tegnap a tengerentúlon. A nap első felét oldalazással töltötték a vezető mutatók, végül kivétel nélkül a negatív tartományban zártak. A friss segélykérelmek száma a múlt héten kedvezőbben alakult a vártnál. 247 ezren fordultak első ízben segélyért, a konszenzus 265 ezréhez képest. A Google gyorsjelentése nagymértékben elmaradt a várakozásoktól, így nem meglepő a 6%-os negatív árfolyam reakció. A bevételek 17%-kal 20,3 milliárd dollárra emelkedtek, míg az EPS 15%-kal 7,5 dollárra hízott. A várakozások 20,4 milliárdos árbevételt és közel 8 dolláros EPS-t tartalmaztak. A Microsoft eredménye 25%-kal esett éves alapon 61 centre, míg a bevételek 5,5%-kal 20,5 milliárd dollárra csökkentek.

Egyedül a DAX index tudott a pozitív tartományban maradni Európában tegnap, a többi mutató mínuszokkal búcsúzott.

43,8 dollárra növekedett az olaj árfolyama a hírre, miszerint a termelők meg tudnának állapodni a kitermelés befagyasztásáról. A szaúdi, és iráni konfliktus ellenére a júniusi találkozón van erre esély – nyilatkozta az Opec elnöke.

Kisebb csalódást okozott az előzetes áprilisi japán beszerzési menedzser index, melynek értéke 49,1 pontról 48,0 pontra esett, ráadásul a piac kisebb javulásra számított a mutató értékében.

Gyengült a forint az euróval szemben tegnap. A hazai deviza árfolyama 311-en is járt, de Mario Draghi beszéde után 309,5-ig korrigált.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok