Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. szeptember 30.

Nagy volatilitás volt a jellemző a tegnapi tengerentúli kereskedésre. Az indexek nagyobb ugrálásokat követően vegyesen zártak, a nap vesztese a Nasdaq index lett . A tegnap közzétett fogyasztói bizalmi index a várakozásoknál kedvezőbb lett, a 96,8 pontos előrejelzés helyett 103-as értéket publikáltak szeptemberre. Az S&P CaseShiller házárindex júliusi évesített értéke 4,96%-os bővülést mutatott, elmaradva a várt 4,96%-tól. Elon Musk tegnap este lerántotta a leplet a Tesla Model X-ről. Aki még csak most rendeli meg az autót, az 2016 előtt nem fogja kézhez kapni a kulcsokat a nagy kereslet miatt. A Goldman Sachs az S&P 500 indexre megfogalmazott korábbi 2.100 pontos évvégi célárát 2.000 pontra vágta vissza az alacsonyabb profitvárakozások miatt.

Ugyan csak minimálisan, de mínuszban búcsúztak kedden az európai piacok.

Jens Weidmann, az EKB tanácstagja egyre inkább aggódik az eurózónára nehezedő árnyomás miatt, ami nullához közelít. Sőt, a deflációs veszély is fennáll, ez pedig egyre nagyobb nyomást tesz az EKB-ra, hogy fokozza a kötvényvásárlási programot. Az elemzőket meglepte a szeptemberi német inflációs adat, ugyanis év/év alapon a várt 0,1%-os emelkedés helyett 0% lett. A hó/hó alapú mutató pedig 0,2%-kal csökkent. A Ferrari IP-ja akár már már pénteken elkezdődhet - állítja a CNBC. A tranzakció mérete egy millió dollár lehet, az árazás október 12-re le is zárulhat, tehát ezt követően indulhat a kereskedés a részvényekkel. A mostani tranzakció alkalmával a részvények csak 10%-a kerül a tőzsdére.

Határozott erősödéssel töltötte a tegnapi kereskedést a forint, az euró ellenében. Az árfolyam egészen 313,6-ig korrigált az előző napok gyengülését megtörve.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok