Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. szeptember 24.

Tegnap sem érkeztek gazdasági adatok a tengerentúlról, így a kereskedés némileg unalmasra sikerült. A mutatók egy szűk sávon belül mozogtak, zárásig. A Deloitte szerint a karácsonyi vásárlási szezon értékesítései csupán 3,5-4%-kal fognak bővülni. Az internetes eladások, azonban akár 9%-ot is emelkedhetnek. A Microsoft és a kínai Baidu megegyezett abban, hogy amelyik felhasználó a Microsoft Edge böngészőjét használja, annak alapértelmezett keresője a Baidu lesz. Szintén Kínához köthető a Boeing értékesítése. A cég háromszáz darab 737-es típusú repülőgépet ad el Kínának 38 milliárd dollárért cserébe.

Pluszban búcsúztatták a tegnapi kereskedést az európai börzék. Idő kell az EKB-nek ahhoz, hogy megállapítsák a lendületvesztés mértékét a feltörekvő piacokon – nyilatkozta Mario Draghi tegnap. A legújabb inflációs adatokra egészen decemberig kell várnunk, így valószínűleg a további lépéseket taglaló bejelentés is várat magára.

46,5 dollárról egészen 44,5 dollárig zuhant tegnap a kőolaj ára. Az esés okozója a tengerentúli kínálatnövekedés.

Az előzetes szeptemberi PMI adatok a vártnál nagyobb csökkenést mutattak Japánban. Az index értéke 51,7 pontról 50,9 pontra esett vissza.

Szép nagy utat járt be tegnap az eur/huf kurzusa. A délelőtt folyamán erősödni kezdett a forint, az euróval szemben, elérve a 309,4-es szintet, de délután fordult a kocka, s a látványos gyengülést követően ismét 312 felett járt az árfolyam.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok