Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. szeptember 18.

A kamatdöntést megelőzően oldalaztak a tengerentúli börzék, majd nyolc óra után felfelé vették az irányt, bár zárásra kifogytak a lendületből. A friss munkanélküli segélykérelmek a várakozásoknál kedvezőbben alakultak, a piac 275 ezres adatra számított, ezzel szemben 264 ezerre csökkent az igénylők száma.

Vegyes eredményekkel búcsúztak a tegnapi kereskedéstől az európai börzék. A FTSE 100 index egyedüliként tudott a pluszos sávban zárni, a DAX lendülete csak a nullázásig tartott ki, míg a CAC 40 index negatív tartományban búcsúzott. Vasárnap eljön az idő, a szavazó urnákhoz járulnak a hellének. Az előzetes felmérések szerint a Szíriza és az Új Demokrácia fej-fej mellett halad, míg a kis pártok már előre gondolkodhatnak a koalíciós rendszerben. A piac szerint a legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha a Szíriza megnyerné magának a nacionalista Független Görögök pártját.

Lassan kezd magához térni a kínai ingatlanpiac. Augusztusban a vizsgált 70 városból már összesen 35-ben emelkedtek az ingatlanárak, míg júliusban csak 31-ben mértek javulást.

A MOL bejelentette, hogy a pakisztáni Karak blokkban új kőolaj, kondenzátum és földgáz találatot ért el. Az Allergan (korábban Actavis) és a Richter megkapta az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyét a VRAYLAR® (cariprazine) forgalmazására. A jóváhagyás a várakozásoknak megfelelően két indikációban történt meg: skizofrénia és I. típusú bipoláris betegség. A Fed döntése a forintnak is erőt adott, így a fizetőeszköz a kezdeti gyengélkedést követően egészen 309,4-ig izmosodott az euróval szemben tegnap.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok