Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. november 5.

A Fed elnök szavai nem hagyták érintetlenül a tőzsdéket a tengerentúlon, tegnap a lecsorgásé volt a főszerep, így zárásra a mutatók egytől-egyig mérsékelt mínuszokkal búcsúztak. Enyhén pozitív meglepetést okozott az ADP által publikált foglalkoztatottsági adat. A várt 180 ezernél 2 ezer fővel többen léptek be a munkaerőpiacra szeptemberben. Az ISM szolgáltatóipari index 59,1 pontra emelkedett a várt 56,1 pont helyett. A Facebook meglepetésre felülmúlta az elemzői konszenzust gyorsjelentésével. A bevételek 41%-kal 4,5 milliárd dollárra emelkedtek, miközben a piac 4,37 milliárd dollárral számolt. Az egy részvényre jutó eredmény pedig 27 cent helyett 32 cent lett.

A DAX index egyedüliként 1%-ot esett, míg a többi európai mutató pluszban zárt a tegnapi kereskedésben. Az infláció túl alacsony, ami lefelé mutató kockázatot jelent a növekedési és az inflációs várakozásokra, mondta el tegnap Frank Smets, az EKB kormányzójának tanácsadója.

A Richter tegnap a jó gyorsjelentés után megemelte az implicit előrejelzését az üzemi eredményre nézve. A Magyar Telekom hozta a konszenzusban elvártakat. Ez a cég is megemelte az eredményvárakozását a korábbi sáv tetejére, azaz az amortizációval módosított üzemi eredmény idén stagnálhat, emellett a jelenlegi eredmények alapján nincs veszélyben a jövő május-júniusban esedékes, és korábban bejelentett 15 forintos osztalék terv. Holnap hajnalban teszi nyilvánossá harmadik negyedéves számait a MOL. A forint gyengülése a hétfőt követően folytatódik tovább. A hazai deviza 314,1-en zárt tegnap az euróval szemben.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok