Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. november 3.

Kirobbanó hangulatban indult a november, a tengerentúlon. Tegnap a vezető indexek kivétel nélkül felfelé íveltek, s szabad szemmel is jól látható pluszokkal zártak. A Fitbit papírjai nyolc százalékot zuhantak a negyedéves számok publikálása után. Ugyan a bevételek jócskán felülmúlták a várakozásokat, a 34 centes EPS 19 centre zsugorodott, ami ráadásul 5 centtel kisebb a becsléseknél. A Tesla papírjai több, mint három százalékot ugrottak a menedzsment előrejelzésének publikálása után. A megnövekedett alumínium árak miatt az Alcoa kénytelen volt az alumínium olvasztásra, és finomításra vonatkozó kapacitását csökkenteni.

Az európai börzék nullában búcsúztak tegnap.

Az ausztrál jegybank nem változtatott 2,0%-os alapkamatán, ezzel a piac egy részének csalódást okozva. A várakozások nagyon megosztottak voltak, a többség tartást várt, de jelentős számban képviseltették magukat a 25 bázispontos kamatcsökkentésre számító elemzők is. A mostani döntés ellenére a jegybank nyitva hagyta a további monetáris lazítás lehetőségét is, mely az inflációs pálya alakulásától függ majd.

A régiós devizákkal karöltve gyengült a forint tegnap, az euróval szemben. Nyitásnál még a 310-es szinten állt a hazai fizetőeszköz árfolyama, de az egész napos gyengélkedésnek köszönhetően 313-on zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok