Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2014. október 27.

Emelkedéssel zárták a hetet a tengerentúli indexek. Az óraátállítás miatt egy hétig egy órával korábban startolnak az amerikai piacok, 14:30-kor nyitnak, és 21-kor zárják le az aznapi kereskedést.

A Microsoft negyedéves számai rákontráztak a várakozásokra, a jó hírek hatására az árfolyama 2,5%-kal megugrott. A mérleg másik nyelvén az Amazon egyensúlyozik. A cég szintén a konszenzustól eltérő számokat hozott, negatív értelemben. Az árfolyama hevesen, 8%-os zuhanással reagált.

Az európai tőzsdék fél százalékos mínuszt lapátoltak össze a pénteki zárásra.

Az Európai Bankhatóság összeurópai stressz tesztjén 23 bank bukott meg a 123-ból, köztük olasz, görög, ciprusi társaságok. Az OTP jól szerepelt a felmérésen.

Az ukrajnai előrehozott választások végleges eredményére még várni kell, de a szavazatok 15 százalékos feldolgozottsága után kezd kirajzolódni, a mindenképp Európa párti kép: az első helyen az Arszenyij Jacenyug miniszterelnök vezette Népi Front áll, mögötte egy hajszállal lemaradva pedig a Petro Porosenko államfő vezette blokk következik.

Az internet adó ellen tegnap tüntetést szerveztek Budapesten, de a facebookon is csoportok alakultak a törvény bevezetése miatt. A Fidesz ma nyújtja be módosító javaslatát a Parlamentnek, amely már az előzőekhez képest tartalmazhat „plafont” is, azaz a lakossági ügyfelek esetében az adó mértéke 700 forintban maximálható.

A forint is megpihent ebben a négy napban – gyengélkedik is az Eur/Huf kurzusa, a szerdai 307-es szinthez képest 309-en kezdte meg a hetet.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok