Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsddei világcsokor – 2016. április 15.

Bár a kezdeti lendület adva volt a tengerentúli börzéken, nap végére elfogyott az üzemanyag, így nullában búcsúztak a mutatók. A Wells Fargo bevétele és eredménye is felülmúlta a várakozásokat. A bevétel 21,6 milliárd dollár helyett 21,2 milliárd dollár, míg az EPS 97 cent helyett 99 cent lett, ami azonban a bázisidőszakhoz képest 5%-os esés. A befektetők mégsem örülhettek, mert a gáz- és olajipari cégek hitelei miatt a megképzett céltartalék 200 millió dollárról 1,09 milliárdra nőtt. A hitelekhez kapcsolódó leírások a teljes hitelállomány 0,38%-át tették ki. A hitelállomány 7%-kal, a betétállomány 4%-kal bővült. A Bank of America is megverte az elemzői várakozásokat. A bevétel 20,3 milliárd dollár helyett 20,9 milliárd, az egy részvényre jutó eredmény pedig 20 cent helyett 21 cent lett, ami azonban éves alapon 30%-os mínuszt jelent. A nem kamatjellegű bevételek 11%-kal, a hozzá köthető kiadások pedig 6%- kal estek. A hitelezési céltartalék 30%-kal 997 millió dollárra emelkedett éves alapon. A befektetési üzletág bevételei 1,5%-kal csökkentek.

A FTSE 100 index nullás zárásával egyedüliként maradt a zérus ponton. A többi, vezető mutató pluszban búcsúzott tegnap. Az eurócsoport elnöke, Jeron Dijsselbloem arról beszélt, hogy rövidtávon az expanzív monetáris politika eléri korlátait, és az esetleges negatív hatások bekövetkezésének valószínűsége megnövekedhet. Strukturális reformokat sürget a tagállamok felé az elnök, amit a pozitív költségvetéssel és folyó fizetési mérleggel rendelkező országok lehetőségei engednek is.

A lengyel zlotyival párhuzamban mozgott tegnap a forint. A hazai deviza árfolyama gyengült az euró ellenében, s 311-en zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok