Szombathely, Aréna utca 4.

Ez már nem játék: tőzsdén a King Digital - 2014. március 26.

A kibocsátási ár 22,5 dollár lesz, ami a megcélzott 21-24 dolláros sáv közepe.

A társaság közel 330 millió dollárra tesz szert a piacra dobott új részvényekből, és a tulajdonosok által eladott további papírokból.

A cég óriási siker történet, hiszen tavaly megtízszerezte a bevételeit.

A tervezett kibocsátási ár nem mondható magasnak, 3,7-szeres P/S rátával számolva, pláne, hogyha összehasonlítjuk pár, a közelmúltban tőzsdére lépett internetes cég adataival. (pl.: Whats app)

 

Az IPO (elsődleges részvény kibocsátás) mindig egyfajta lutri. Nem láthatjuk előre a mozgásokat, nincs a kezünkben semmilyen grafikon, esetleg a múltra alapozó statisztika. Így egyértelműen rámondani egy termékre, hogy érdemes megvenni, mert olcsónak tűnik – nem lehet.

Ettől függetlenül úgy látjuk, hogy a King Digital kilóg a sorból, több szempontból is. Erőssége (Candy Crush Saga) épp a gyengesége is, hiszen a vállalat bevételeinek közel háromnegyedét csak ez az applikáció adja. Igaz ez a játék vezető pozícióban van az Apple alkalmazás boltjában. De tény, hogy a King Digital nagy mértékben függ egyetlen terméktől.

Emellett tudni kell azt is, hogy a cég évek óta nyereséges, nettó profittal zárt, ami szintén pozitívumként említhető.

 

Amennyiben valaki kellően bátor az IPO utáni vásárláshoz, soha ne feledkezzen meg a kockázatkezelésről: használjon STOP-ot a pozíciója védelmében.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok